دیدار مدیر دفتر خاورمیانه آژانس دانشگاهی زبان فرانسه با ریاست دانشکده

آقای سابورن، مدیر دفتر خاورمیانه آژانس دانشگاهی زبان فرانسه، روز سه‌شنبه 23 خرداد سال جاری با ریاست محترم دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی و اساتید گروه فرانسه دیدار و بر گسترش روابط علمی آموزشی تاکید نمودند.

در ابتدا ریاست محترم دانشکده ضمن خوش آمدگویی به آقای سابورن ضمن اشاره به فعالیت‌های خوبی که تاکنون انجام شده اظهار امیدواری کردند که در این جلسه فعالیت‌های گسترده‌تری هم مورد بحث قرار بگیرد و با توجه به پتانسیل آموزشی، پژوهشی و فرهنگی که در گروه‌های آموزشی دانشکده وجود دارد، مذاکرات به امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دانشکده و آژانس بیانجامد تا در هیأت رییسه مطرح و پس از تصویب به دانشگاه ارائه گردد.

آقای سابورن ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی،‌ اظهار داشتند که مردم و تاریخ ایران را تحسین می‌کنند، بدون اینکه زبان فارسی را صحبت کنند ولی این مانعی برای علاقه ایشان به این فرهنگ نیست. سپس ایشان توضیح دادند که به دلایل مختلفی برقراری و گسترش ارتباط با دانشگاه‌های ایرانی برای آژانس اهمیت دارد، از جمله دو دلیل بسیار مهم که یکی سطح بالای دانشگاه‌ها و دانشجویان ایرانی است و دیگری سابقه تاریخی طولانی روابط دوجانبه بین ایران و فرانسه. ایشان ضمن تأکید بر اینکه دانشگاه تهران اولین و قدیمی‌ترین عضو آژانس در ایران است اعلام داشتند، سال گذشته سه دانشگاه دیگر، ‌دانشگاه‌های شهید بهشتی، ‌تبریز و تربیت مدرس به عضویت آژانس در آمدند و در سفر حاضر نیز با چهار دانشگاه دیگر، ‌دانشگاه‌های امیر کبیر، ‌شریف، الزهرا و واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، مذاکره کرده‌اند. ایشان افزودند، اینکه هفت یا هشت دانشگاه ایرانی بخواهند عضو آژانس باشند نشانه خوبی است. ریاست محترم دانشکده در ادامه اظهار داشتند که مردم ایران به‌خصوص دانشگاهیان احترام زیادی برای مردم واندیشمندان فرانسه قائل هستند و با توجه به اینکه فعالیت‌های علمی و آموزشی در بعضی زمینه‌ها در ایران به زبان فرانسه آغاز شده است. در حال حاضر، ‌علیرغم دید منفی بواسطه دخالت‌های نامناسب غرب در ایران هست، برآورد می‌شود که با گسترش و تعمیق فعالیت‌های علمی و فرهنگی، روابط خوب بین دانشگاهی بوجود آید. ریاست محترم دانشکده در ادامه، ‌از آقای سابورن خواستند تا علاوه بر آژانس، منابع دولتی و غیر دولتی که بتوانند از پروژه‌های پژوهشی، عملی و کاربردی دانشکده حمایت کنند را معرفی نمایند. به‌طور مثال برای تدوین فرهنگ تخصصی که باید با یک تیم تخصصی دوسویه اجرا شود و نتیجه آن در نهایت کاملاً مشهود خواهد بود.

آقای سابورن گفتند به‌طور مشخص فقط از حمایت آژانس می‌توانند صحبت کنند که فقط یک کمک هزینه است و تمام هزینه‌ها را دربرنمی‌گیرد. برای چاپ نیز باید مستقیماً با مؤسسات علمی- انتشاراتی صحبت کرد. البته ایشان اضافه کردند که همه ساله نمایشگاه کتاب فرانسه زبان در بیروت برگزار می‌شد و ایشان امکان این را دارند که با ناشرین علاقه مند به چاپ آثار اساتید ایرانی صحبت کنند. ریاست محترم دانشکده خاطر نشان کردند که این نگرانی در کشور ما هم هست که وزارت علوم تحقیقات و فناوری هر 5 سال دانشگاه‌ها را ملزم به بازنگری برنامه می‌کند. در این زمینه ما می‌توانیم از تجربیات متقابل یکدیگر استفاده کنیم.

آقای سابورن از این پیشنهاد استقبال کردند و گفتند آماده شنیدن پیشنهادات دیگر هستند. ایشان تأکید کردند:"هر ایده ای که دقیق، سازنده،‌ جدید،‌ نوآورانه، مفید و مؤثر برای دانشکده، ‌برای کشور و برای منطقه باشد برای ما بسیار با ارزش است و ما منتظر پیشنهادات شما برای نوآوری هستیم . مثلاً در این برنامه پیشنهاد شده که برای تقویت مهارت‌های گفتاری و ترغیب دانشجویان به صحبت کردن از مربیان فرانسوی دعوت شود که این پیشنهاد باید بررسی شود." این جلسه در ساعت 15 به پایان رسید.

روابط عمومی دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی