دروس گروه ژاپنی

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.

گروه ژاپنی

 

گروه زبان‌ها و ادبیات آسیای شرقی

دربارۀ گروه
گروه زبان‌ها و ادبیات آسیای شرقی در مردادماه سال 1402 با کنار هم قرار گرفتن دو رشته زبان و ادبیات ژاپنی و زبان و ادبیات چینی تشکیل شد. با توجه به اهمیت روزافزون منطقه شرق آسیا در آیندۀ جهان، این گروه به تربیت نیروی متخصص در حوزه زبان‌ها و ادبیات شرق آسیا برای کشور می‌پردازد. با توجه به تنوع فرهنگی و تاریخی آسیای شرقی، مطالعۀ زبان‌ها و ادبیات این منطقه امکان بهره‌برداری از تجربیات انسانی تمدن‌های چندهزار ساله‌ای چون چین، ژاپن، کره، و دیگر کشورهای آسیای شرقی را فراهم خواهد ساخت. آشنایی دقیق و بی‌واسطه با آسیای شرقی می‌تواند به تعمیق دانش و فهم ما از ارزش‌ها، هنر، ادبیات و اندیشۀ این منطقه کمک کند و موجب توسعه روابط علمی، صنعتی، تجاری و فرهنگی با این کشورها گردد. همچنین، تسلط بر زبان‌ها و ادبیات آسیای شرقی به دانشجویان در مسیر شغلی و تخصصی آینده نیز کمک شایانی خواهد کرد.

تاریخچۀ گروه
زبان ژاپنی از سال 1366 خورشیدی به‌عنوان زبان دوم در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران تدریس می‌شد. این دانشکده از سال 1373 برای اولین بار به‏طور رسمی اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات ژاپنی نمود و از مهرماه سال 1387 نیز اولین دورۀ دانشجویان کارشناسی ارشد با گرایش آموزش زبان ژاپنی وارد دانشگاه شدند. این رشته از بدو تأسیس روابط تنگاتنگی با مراکز علمی ژاپن از جمله بنیاد ژاپن دارد و این بنیاد در طول قریب به سه دهه با اعزام اساتید و تأمین منابع علمی و اعطای بورس‌های تحصیلی از رشته زبان و ادبیات ژاپنی در دانشگاه تهران حمایت کرده است. از دیگر فعالیت‌های دانشکده در زمینه این رشته می‌توان به برگزاری منظم آزمون بین‌المللی سنجش توانایی زبان ژاپنی (جی.ال.پی.تی) در ایران اشاره کرد که از سال 1391 همه‌ساله در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

رشته زبان و ادبیات چینی نیز از سال 1394 در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران تأسیس شد و این دانشکده تا به امروز در مقطع کارشناسی در این رشته دانشجو پذیرفته است. یکی از ویژگی‌های رشته زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران که موجبات برتری کیفی و کمی آن در کشورمان را فراهم آورده، بهره‌گیری از ظرفیت مؤسسه کنفسیوس و اساتید مجرب اعزامی از کشور چین است. برگزاری نشست‌های مختلف با موضوعات مرتبط با حوزه زبان و ادبیات چینی، بهره‌گیری از جدیدترین شیوه‌ها و کتب آموزشی به‌روز، برگزاری آزمون رسمی تعیین سطح زبان چینی (اچ.اس.کی)، ارتباط مستمر با مراکز علمی و پژوهشی کشور چین از نتایج تعامل این موسسه با اساتید ایرانی رشته مذکور بوده است. در حال حاضر مدیریت مؤسسه کنفسیوس دانشگاه تهران با دکتر حامد وفایی، عضو هیئت علمی گروه زبان‌های آسیای شرقی دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی است.

برنامه‌های آتی گروه
از برنامه‌های آتی گروه زبان‌ها و ادبیات آسیای شرقی می‌توان به راه‌اندازی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته زبان و ادبیات چینی، تأسیس رشته‌های زبان کره‌ای و زبان هندی و راه‌اندازی مقطع دکتری رشته آموزش زبان ژاپنی اشاره کرد.