مدیر گروه

ناهید شاهوردیانی

ناهید شاهوردیانی

دانشیار
شماره تماس: 02161119143
رایانامه: nshahver@ut.ac.ir

دروس گروه فرانسه

در این پوشه هیچ فایلی ثبت نشده است.
{title}
اکنون توسط
  • thumbnail
    اکنون توسط

    {title}

  • درباره گروه

    گروه فرانسه

    06 09 2016 07:23

    کد خبر : 9882370

    تعداد بازدید : 241

    گروه زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه تهران فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را از سال ۱۳۱۵ شمسی با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی آغاز کرد. از سال ۱۳۴۸ شمسی با گشایش مقطع کارشناسی ارشد ادبیات فرانسه بر فعالیت خود افزود و از سال ۱۳۸۰ با گشایش مقطع دکترا گامی دیگر در جهت اعتلای اهداف آموزشی و پژوهشی خود برداشت. دامنه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی گروه فرانسه با ایجاد دوره کارشناسی مترجمی زبان فرانسه در سال ۱۳۸۴ و ایجاد دوره کارشناسی ارشد آموزش زبان فرانسه در سال ۱۳۹۱ گسترده‌تر شد.

    این گروه هم اکنون در ۳ مقطع (کارشناسی زبان فرانسه با گرایش ادبی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فرانسه، کارشناسی ارشد مترجمی زبان فرانسه، کارشناسی ارشد آموزش زبان فرانسه و دکتری ادبیات فرانسه) پذیرای داوطلبان می‌باشد.

    گروه زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه تهران همچنین در دوره‌های مجازی در مقطع کارشناسی ارشد، در هر سه گرایش فوق الذکر، دانشجو می‌پذیرد.

    گروه زبان و ادبیات فرانسه با دانشگاه پاریس ۳، دانشگاه پل والری مونپلیه ۳ و آژانس دانشگاهی زبان فرانسه  (AUF : Agence Universitaire de la Francophonie) تفاهم نامه همکاری امضا کرده و از اساتید دانشگاه‌های فرانسه برای ارائه سخنرانی و برگزاری کارگاه دعوت بعمل می‌آورد.

    این گروه برگزارکننده همایش‌های بین‌المللی در زمینه زبان و ادبیات فرانسه و ادبیات تطبیقی، ترجمه شناسی و آموزش زبان نیز هست.

    از برنامه‌های آتی گروه، برقراری دوره‌های مشترک و امکان تبادل دانشجو با دانشگاه‌های فرانسوی می‌باشد.

    نشانی پست الکترونیکی گروه: fredept@ut.ac.ir

    معرفی رشته

    شناخت عمیق ادبیات و زبان فرانسه، تربیت مترجمین توانمند، تقویت دانش زبان شناختی فرانسه و فارسی دانشجویان، پرورش روحیه تحلیل، نقد و استنباط فردی جهت ارائه نظریات علمی و پژوهش‌های عملی در زمینه ترجمه‌شناسی، تربیت مدرسین، مترجمین و پژوهشگران ادبیات به ویژه در حوزه ادبیات تطبیقی، از اهداف شاخص رشته زبان فرانسه می‌باشددانش آموختگان این رشته می‌توانند در بخش‌های مختلف آموزشی و پژوهشی و مراکزی از قبیل دارالترجمه‌ها، برنامه‌های برون مرزی صدا و سیما، مراکز خبری، نشریات علمی، حوزه گردشگری و... مشغول به کار شوند. علاوه بر این، فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری توانایی تدریس و تحقیق در مؤسسات آموزش عالی کشور را خواهند داشت. در ارائه نقدهای جدید از آثار ادبی فارسی و فرانسه بر اساس دستاوردهای نوین روش‌شناسی و نظریه‌های علوم انسانی صاحب نظر خواهند بود و بدین ترتیب در اعتلای فرهنگ نقد در ایران و شناساندن ارزش و اهمیت آثار ادبی فارسی به پژوهشگران خارجی، خصوصاً فرانسوی زبان، نقش مؤثری ایفا خواهند نمود.