گزارش کوتاه سفر هیات دانشگاه تهران به کشور چین – بخش اول
دانشگاه تهران تنها نماینده ایران در کنگره جهانی زبان چینی
هیاتی از دانشگاه تهران به عنوان تنها نماینده کشورمان در کنگره جهانی زبان چینی در آبانماه ۱۴۰۳ در شهر پکن شرکت کردند. بیش از ۲۰۰۰ کارشناس بین المللی مسائل چین و متخصصان زبان و ادبیات خارجی از ۱۶۰ کشور جهان در این کنگره بین المللی حضور داشتند.
دکتر فریده علوی، رییس دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس و استاد رشته زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران، عبدالمجید اسکندری، مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه تهران و دکتر جو وی وی، رییس چینی موسسه کنفسیوس در این رویداد بین المللی حضور داشتند.
هن جنگ، معاون رهبر چین در این اجلاس ضمن قرائت پیام شی جین پینگ ظرفیت گسترده زبان و ادبیات چینی برای درک بی واسطه چین را مورد اشاره قرار داد و گفت: می توان با گسترش درک متقابل در جهان به صبح پایدار دست یافت و تمام متخصصانی که در این کنفرانس گردهم آمده اند می توانند نقشی بی بدیل در این خصوص ایفا کنند.
خوآی جین پنگ، وزیر آموزش چین نیز در افتتاحیه این کنفرانس با اشاره به همکاری های چین و کشورهای مختلف در حوزه آموزش زبان چینی، زبان چینی را زبانی مهم در شناخت تمدن مشرق زمین و گسترش تعامل انسان ها با یکدیگر توصیف کرد و گفت: گفتگوی تمدن ها نیاز امروز بشر است و ما می توانیم از قبل شناخت یکدیگر به تحقق جامعه بشری با سرنوشت مشترک یاری رسانیم.
اعضای هیات دانشگاه تهران که به عنوان تنها نماینده کشورمان در این نشست حضور داشتند پس از برگزاری نشست افتتاحیه، در پنل های تخصصی این کنگره با موضوعات آموزش فنی زبان چینی، زبان چینی و صنعت، زبان چینی و هوش مصنوعی، آزمون های تخصصی زبان چینی، زبان چینی و روابط بین الملل، زبان چینی و حوزه خلیج فارس و … شرکت و نسبت به ایراد سخنرانی در آن ها اقدام کردند.
حضور در نمایشگاه آخرین دستاوردهای آموزش زبان چینی و تبادل نظر در حوزه تهیه و انتشار منابع آموزشی مشترک و بومی با همکاری طرف های چینی از دیگر برنامه های هیات دانشگاه تهران در حاشیه این نشست بود.