مدیر گروه

اطلاعات دانشکده بصورت موقت در دسترس نمی‌باشد.

دروس زبان اسپانیایی

در این پوشه هیچ فایلی ثبت نشده است.
{title}
اکنون توسط
  • thumbnail
    اکنون توسط

    {title}

  • دروس زبان ایتالیایی

    در این پوشه هیچ فایلی ثبت نشده است.
    {title}
    اکنون توسط
  • thumbnail
    اکنون توسط

    {title}

  • معرفی گروه زبان‌ها و ادبیات رومانس

    معرفی گروه زبان‌ها و ادبیات رومانس

    02 09 2023 01:41

    کد خبر : 9886619

    تعداد بازدید : 17

    گروه «زبان‌ها و ادبیات رومانس» از سال 1402 در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران تاسیس شد و شامل دو رشته «زبان و ادبیات اسپانیایی» و «زبان و ادبیات ایتالیایی» است.
    زبان اسپانیایی و زبان ایتالیایی از خانواده زبان‌های رومانس می‌باشند و همگی از زبان لاتین نشات گرفته‌اند و در مناطق مختلف اروپا و جهان گویشور دارند. زبان‌های رومانس با ویژگی‌ها و واژگانی که از زبان لاتین به ارث برده‌اند، دارای شباهت‌های فراوانی هستند، اما در طول تاریخ تحولاتی را تجربه‌کرده‌ و به زبان‌های مستقل تبدیل شده‌اند و هر یک دارای تاریخچه، فرهنگ و به ویژه ادبیات برجسته‌ای می‌باشند که درسطح جهانی تاثیرگذار بوده است. به علاوه، زبان‌های رومانس نقش مهمی در توسعه‌ فرهنگ و ادبیات اروپا داشته‌اند و به عنوان زبان‌های معتبری در مجامع بین‌المللی و سازمان‌های مختلف شناخته شده‌اند.

     

    زبان و ادبیات اسپانیایی
    با عنایت به‌این‌که گسترش آموزش و یادگیری زبان‌های زنده دنیا در دانشگاه‌ها، به ویژه در دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور از اهمیت به سزایی برخوردار است، لذا تأسیس گروه «زبان و ادبیات اسپانیایی» با انگیزه ایجاد ارتباط با جامعه اسپانیایی زبان از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. به همین دلیل بخش آموزشی «زبان و ادبیات اسپانیایی» در سال 1387 در دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی در مقطع کارشناسی تأسیس شد و تا به امروز در این مقطع دانشجو می‏پذیرد. همچنین راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد با گرایش‌های مترجمی و ادبیات اسپانیایی در دست اقدام است.
    معرفی رشته: زبان اسپانیائی از نظر گستره جغرافیائی، مقام اول را در جهان به‌خود اختصاص داده است‌ به‌طوری‌که اسپانیایی، زبان رسمی نزدیک به 470 میلیون نفر در اسپانیا و بیشتر کشورهای امریکای‌لاتین است. ضمن این‌که ادبیات غنی و تنوع سبک آن نیز مد نظر بسیاری از منتقدان ادبی در دنیا و ایران بوده است و آثار بسیاری از نویسندگان طراز اول این زبان نظیر گابریل گارسیا مارکز، خورخه لوئیس بورخس، خولیو کورتاسار و... به فارسی ترجمه شده‌اند. افزایش روابط میان ایران و اسپانیا و نیز کشورهای آمریکای لاتین در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، تجاری و ... نیاز به متخصصان زبان‌شناس را برای تسهیل در برقراری ارتباطات کارآمد میان ایران و جوامع اسپانیایی زبان دوچندان کرده است. به همین منظور برای تامین نیروی متخصص مورد نیاز کشور، رشته «زبان و ادبیات اسپانیایی» در دانشکده زبان‌ها و ادبیات دانشگاه تهران تاسیس شد و دانشجویان در دو بخش پایه و تخصصی آموزش خواهند دید. هدف از آموزش بخش پایه کسب مهارت‌های چهارگانه خواندن، نوشتن، مکالمه و درک مطلب زبان اسپانیایی است. هدف از بخش تخصصی افزایش دانش زبانی دانشجویان، کسب مهارت‌های لازم در حوزه ادبیات زبان اسپانیایی، فرهنگ، تاریخ و آداب و رسوم ملت‏های اسپانیایی زبان و نیز آموزش فنون ترجمه کتبی و شفاهی می‌باشد. دانش‌آموختگان پس از فراغت از تحصیل قادر خواهند بود تا از دانش و مهارت‌های خود در حوزه زبان، ادبیات و ترجمه کتبی و شفاهی اسپانیایی در مراکز و سازمان‌های مختلف دولتی و خصوصی بهره گیرند. نقد و بررسی ادبیات اسپانیایی، ترجمه آثار ادبی اسپانیایی به فارسی و بالعکس، همچنین تدریس زبان اسپانیایی از دیگر توانایی‌های است‌که فارغ‌التحصیلان این رشته در پایان دوره تحصیل کسب خواهند کرد.

     

    زبان و ادبیات ایتالیایی
    راه اندازی دوره زبان ایتالیایی در سال 1338 ش. پس از امضاء قرارداد فرهنگی بین ایران و ایتالیا، ابتدا امکان تدریس این زبان به صورت زبان دوم را فراهم آورد و سپس از سال 1354 ش. دورة کارشناسی زبان و ادبیات ایتالیایی دایر شد. هم اینک، این بخش همچنان در مقطع کارشناسی دانشجو می‏پذیرد.
    معرفی رشته: آشنا ساختن دانشجویان با یکی از با سابقه‌ترین فرهنگ‌های مغرب زمین، آموزش شیوه‌های تحقیق و شناخت درست و منطقی فرهنگ و تمدن غرب به منظور معرفی مناسب و شایسته فرهنگ و تمدن ایران، پرورش ذوق و استعداد ادبی دانشجویان برای تحقیق و پژوهش در متون ادبی و هنری ایتالیا و تربیت مترجمان زبده در زمینه های مختلف از مهم ترین اهداف این گروه می باشد.
    دانش‌آموختگان رشته «زبان و ادبیات ایتالیایی» علاوه بر ترجمه در سازمان‌ها و مراکز دولتی و خصوصی، مجلات و روزنامه‌ها و کارخانه‌ها می‌توانند به تدریس این زبان نیز بپردازند. همچنین می‌توانند به عنوان یک محقق در زمینه غرب شناسی نیز فعالیت کنند و در امور فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مشاوری توانا باشد.